Microloft

View all Projects
Year
2022
Client
Private
Location
Fitzroy
Size
20 sqm
Status
Completed
Photography
Peter Bennetts

The re-configuration of a studio apartment on the top floor of an apartment block in Fitzroy. The space has been re-imagined as a series of overlapping surfaces & horizontal planes that act to imply kitchen, dining, living & sleeping zones.

A horizontal raw aluminium surface expands & contracts to create dining & kitchen – extending through an existing brick archway into the sleeping area beyond.
The bed sits on a raised OSB plinth to maximise storage with wardrobes wrapped in recycled denim sliding panels. Edges and thresholds are further blurred with a grey mirror running along one edge of the living space above a datum defined by the aluminium dining / kitchen surface. Acting to reflect the interior back onto itself. An angled wedge below emerges from the wall to provide storage & further animate the space. Adjacent a built in sofa/day bed hugs the wall with book storage underneath.

Raw concrete, aluminium and custom recycled timber furniture create an intimate space. Utilising only recycled materials & up-cycling existing furniture components.

Bookings available via airbnb

Read Text