Finesse

Back to Home
Year
2022
Client
Finesse
Location
Collingwood
Size
16 sqm
Status
Completed
Photography
Peter Bennetts

Located within a corner brick terrace in central Collingwood the limited edition sneaker store is Designed as both sustainable & agile. Exisiting walls & ceiling are left intact with a series of steel vertical acrow props (scaffold) providing structural support for display, shelving & clothing rails. Acting as adjustable walls supported a series of display units. Each fabricated from a singular folded aluminium sheet & bolted in place.

The primary display wall is angled to respond to the street front window. Inviting passers by to stop & look- its angular form creating space for a changing room behind. Overhead a coloured linear light extends towards the entry door allowing for adjustment of the ambience to the space. Recycled plastic stormwater pipes are re-appropriated into sales desk & display plinths. Wrapped in seamless speckled vinyl so as to visually melt into the floor. A fully  adjustable interior space. Walls capable to be adjusted for events & product launches. Negating any fixings to the existing fabric & being easily removable at the end of the tenancy.

Read Text