NTS Space

Back to Projects
Year
2020
Client
Never Too Small
Location
Collingwood
Size
180 sqm
Status
Completed
Photography
Felix Bardot

Four steel framed pods inserted into an existing warehouse shell to create a flexible workspace that is both adaptive and can be easily removed post-tenancy. Providing a series of flexible workspaces within an existing ground floor warehouse tenancy in Collingwood, Melbourne, each of the studio pods is designed with minimal interference to the fabric of the existing building. Fabricated from steel components that could be bolted together by hand so as to be disassembled and re-located when required as the warehouse space is leased from the building owner. The spaces between the pods allow for interaction with the large area adjacent to the street for shared meeting space or events within the main warehouse space. The central pod nearest the street has castors, making it movable, creating differing spatial configurations within the warehouse. It can also be wheeled out to engage with the street frontage by opening the large fold-up garage door.

NTS Video link

Read Text